Wanneer een accountant inschakelen handig is

Ben je een net een bedrijf begonnen en mag je jezelf nu ondernemer noemen? Steeds meer mensen nemen de stap om een eigen onderneming op te gaan zetten. Wat veel mensen echter vergeten is dat je niet alleen een goed idee moet hebben, je moet ook redelijk goed met cijfertjes zijn.  

We hebben het over de boekhouding. Dit is voor sommige mensen best een flinke stap als je weinig met boekhouding hebt. Het klinkt allemaal heel erg spannend, die boekhouding doen. Toch is het ontzettend belangrijk en ook niet heel erg ingewikkeld meer in deze tijd. Veel ondernemers doen de boekhouding zelf. Zeker in het begin om kosten te besparen. Toch kan een accountantskantoor ook hulp bieden.. 

Uitbesteden aan accountant 

Het overlaten van de boekhouding aan een accountant is vanzelfsprekend ook een optie. Er is vast een goede partij in uw regio te vinden. Een goede stap, want deze bedrijven kunnen u ook adviseren over bepaalde zaken op financieel gebied. En u bijvoorbeeld ook helpen met de BTW en inkomstenbelasting aangiftes. Er zijn ook accountants die enkel een bepaalde rol op zich nemen. U moet nog steeds alles zelf invoeren, maar de accountant verzorgt de aangiftes en geeft advies. Dit is uiteraard weer iets voordeliger. Toch kan een accountant vaak een hoop betekenen voor uw bedrijf en zullen ze zichzelf snel terugverdienen door de belasting die u kunt besparen. 

Toch zelf doen? 

Je hebt in deze tijd alleen een internetverbinding nodig de administratie bij te houden voor je business. Met je telefoon kun je simpel de administratie bijwerken, dat gaat dan vaak via een app. Er zijn bedrijven die deze software ontwikkelen, specifiek voor kleinere bedrijven. De kosten vallen ook enorm mee. Dit scheelt tijd en maakt het simpel om deze dingen in te voeren. De administratie bijwerken is dus eenvoudig, maar je moet er nog steeds tijd aan besteden.  

En tijd is nu net iets waar veel ondernemers te weinig van hebben. Het is dan ook een uitstekend idee om bijvoorbeeld een dag in de week vrij te plannen om uw administratie bij te werken. Of er gewoon voor de kiezen om de volledige administratie uit te besteden aan een boekhouder Bergschenhoek. Zo heeft u nergens meer omkijken naar. Vergelijk bijvoorbeeld verschillende accountants bij u uit de regio met elkaar. De prijs is natuurlijk belangrijk, maar het hebben van een klik misschien nog wel meer.