Isolatie van je buitengevel

Dat het tegenwoordig erg interessant is om een woning te isoleren, beginnen inmiddels steeds meer eigenaren van woningen zich te realiseren. Wanneer een woning namelijk op de juiste manier is voorzien van isolatie, dan gaat veel kostbare energie zo via de muren naar buiten.

Alle kosten die gemaakt zijn om dat op te warmen vloeien dus letterlijk via de muren naar buiten. De energierekening kan gelukkig flink gaan dalen als men isolatie aanbrengt. Natuurlijk is dit een investering, maar wel een heel interessante. Want het bespaard op de lange termijn heel veel kosten voor de gasrekening. En dat is in bij veel woningen nu precies de grootste kostenpost op het gebied van energie. Er zijn diverse vormen van isolatie beschikbaar.

Isolatie vanaf buiten

Het grootste oppervlakte waar isolatie moet worden aangebracht is de buitenmuur. Via deze muur loopt er het meeste warmte naar buiten toe. Er zijn diverse technieken beschikbaar. Zo is er bijvoorbeeld spouwmuurisolatie, waarbij er een isolerend materiaal in de spouwmuur wordt gespoten. Maar dat is niet altijd mogelijk.

Sommige woningen hebben geen spouw of er is geen mogelijkheid om het in te blazen. In dat geval kan er worden gewerkt met gevelisolatie. Een techniek waarbij het isolatiemateriaal als het ware tegen de buitenmuur wordt aangeplaatst. Het komt dus over de stenen van de buitenmuur aan te zitten. Veel mensen denken dan dat het er niet bepaald netjes uit komt te zien en dat is waar. Daarom wordt er een nieuwe laag over het isolatiemateriaal aangebracht. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een crepi gevel om het netjes af te werken.

Tweeledig

Naast het isoleren van de buitenmuur krijgt deze muur vanaf de buitenkant ook een nieuwe uitstraling. Zo kan de afwerking van de muur er weer als nieuw uit komen te zien en is er veel energie te besparen doordat men een betere isolatie heeft in de woning. Twee vliegen in 1 klap dus in dit geval!